ONIGIRI YUKI おにぎり・ゆき

健康 (けんこう、Health) とは、病気などがなく、心身が健やかな状態であることです。
栄養たっぷりの!おにぎり(ゆき)ONIGIRI-YUKI を是非お試しください。
MY NAME IS YUKI
APA :
Japonezii beau peste 2 litri pe zi de apa.Desigur ca acestia nu beau apa obisnuita. Doar apa alcalina.
Ei au masini care filtreaza apa .Aproape 80 % dintre japonezi detin o astfel de masina in casele lor.
Acestia chiar daca beau foarte multa bere sau sake ,intorcandu-se acasa inainte cu 2 ore de culcare beau foarte multa apa alcalina. A doua zi ,incredibil ! sunt foarte fresh.
Apa ionizata alcalina este produsa printr-o masina de filtrare .
Aceste masini se pot gasi doar in japonia .



Explicatii
In termeni simpli, numarul care apare din masura de activitate a ionilor de hidrogen din solutie.Balanta
PH-ului este inversa imagini logaritmice relativa a concentratiei protonului de hidrogen ( H +).
Spre deosebire de scara liniara care progreseaza intr-o maniera de crestere constanta,o modificare a valorii masurii PH-ului reprezinta o diferenta de zece ori in concentratia de H+.De exemplu o modificare a PH-ului de la 2 la 3 ,reprezinta o scadere de 10 ori a concentratiei de H+ ,si o modificare a PH-ului de la 2 la 4 ,reprezinta o scadere de 100 ori (10 x 10 ) a concentratiei de H +.
Formula pentru calculul PH-ului este :

Unde αH+ denota activitatea ionilor de H+ si dimensiunile lor.In solutiile care contin alti ioni ,activitatea si concentratia nu sunt la fel. Activitatea este efectiv concentratia ionilor de hidrogen, mai degraba decat adevarata concentratie; conteaza pentru faptul ca alti ioni ce inconjoara ioni de hidrogen ii va proteja si vor influenta capacitatea lor de a participa la reactii chimice. Acesti alti ioni efectiv schimba concentratia ionilor de hidrogen in toate procesele ce implica H+.

In solutiile diluate (cum ar fi apa de la robinet),activitatea este aproximativ egala cu valoarea numerica a concentratiei ionilor de H+ ,indicand [ H+] (sau mai precis scris [H3O+]),masurat in molecule pe litri
( stiut de asemenea ca moleculari ).Asadar deseori este convenabil sa definim PH-ul ca :

Pentru ambele definitii, log10 denota logaritmul 10 de baza,asadar PH-ul defineste o masura logaritmica a aciditatii. De exemplu daca facem o limonada cu H+ cu o concentratie de 0.0050 molecule pe litru ,PH-ul ei va fi :
O solutie a PH-ului= 8.2 va avea o concentratie a [H+] de 10?8.2 mol/L, sau aproximativ 6.31 × 10?9 mol/L.
Astfel ,activitatea sa de hidrogen αH+ este in jurul 6.31 × 10-9. O solutie cu o concentratie a [H+] de 4.5 × 10-4 mol/L va avea o valoare a PH-ului de 3.35.

O solutie la 25 °C, cu un PH de 7 indica neutralitate (i.e PH-ul apei pure)deoarece apa naturala se disociaza in H+ si ioni OH- cu o concentratie egala de 1×10-7 mol/L. O valoare mai mica a PH-ului( de exemplu PH 3) indica o crestere rezistenta a aciditatii si o valoare a PH-ului superioara (de exemplu PH 11)indica o crestere rezistenta a bazei .Nota ,oricum apa pura cand este expusa in atmosfera va acumula dioxid de carbon ,unde va reactiona cu apa pentru a forma acid carbonic si H+ intr-un mediu intunecat PH la aproximativ 5.7

Impartial pH-ul la 25 °C,nu este exact 7. pH este o valoare experimentala deci are o eroare asociata.
De cand disocierea constanta a apei este (1.011 ± 0.005) × 10-14, pH apei la 25 °C poate fi 6.998 ± 0.001.
Valoarea este consistenta ,oricum cu pH impartial fiind 7.00 pentru doua figuri importante,care este aproape suficient pentru majoritatea oamenilor ,pentru a presupune ca este exact 7.PH-ul apei devine mai mic odata cu cresterea temperaturii.De exemplu la 50 °C, pH-ul din apa este 6.55 ± 0.01.Acesta insemnand ca o solutie diluata este impartiala la 50 °C cand PH-ul ei este in jurul 6.55 si un PH 7 este de baza.

Majoritatea substantelor au PH-ul la o limita de la 0 la 14, desi,acidul extrem sau baza extrema a substantelor
ar putea avea PH mai putin de 0 sau mai mare de 14.Un exemplu este acidul mine runoff cu un pH =-3.6.
Nota ,aceasta nu traduce catre o concentratie de molar de 3981 M; Asemenea valorilor de activitate mare ,sunt rezultatul valorilor mari extreme a coeficentului de activitate, in timp ce concentratiile sunt intr-o limita "rezonabila".E.g. a 7.622 molal H2SO4 solutie are un PH = -3.13, activitate hidrogen αH+ in jurul la 1350 si coeficientul de activitate γH+ = 165.4 cand foloseste conventia MacInnes pentru a masura Pitzer coeficientul de activitate a unui singur ion.

Arbitrar ,PH-ul este - log10([H + ]). Asadar
pH = - log10[H + ]
sau ,prin substituire

PH-ul oricarei substante ar putea fi de asemenea gasit (e.g. posibil in ioni de argint sau pAg+) derivat dintr-o ecuatie similara folosind acelasi proces. Aceste alte ecuatii pentru potentiali nu vor fi la fel ,oricum numarul moleculelor electronilor transferati (n) va deosebi pentru diferite reactii.
inserted by FC2 system